Haberler

1 Aralık Dünya AIDS Günü

Güncelleme:

Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü "Dünya AIDS Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü "Dünya AIDS Günü" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Müdürlükten yapılan açıklamada, HIV virüsünün 1981 yılında ABD'de tanımlandığı ve dünyada hızla yayılmaya devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, HIV virüsünün tüm yaş gruplarında görülebildiği ve hastalığın kesin tedavisinin bulunmadığı ancak uygulanan ilaç tedavileri ile AIDS hastalığından ölümlerin azaldığı, ilaç tedavisinin bulaşıcılığı da engellediği bildirildi.

Birleşmiş Milletler raporuna göre dünyada geçen yıl 2,3 milyon kişinin bu virüse yakalandığı, virüsün dünyada 35,3 milyon taşıyıcısı olduğu aktarılan açıklamada, geçen yıl 1,6 milyon kişinin AIDS nedeniyle öldüğünün tahmin edildiği vurgulandı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"AIDS konusunda toplumsal duyarlılığın artırılması, halkımızın AIDS hastalığının bulaşma yolları ve sağlıklı cinsel hayat konusunda bilinçlendirilmesi ve bilgilendirilmesi, kişilerin toplumda ayrımcılık ve damgalanmaya uğramalarının azaltması hatta ortadan kaldırılması, şüpheli teması olan kişilerin AIDS hastalığı, bulaşma, korunma yolları konusunda bilgilendirilmesi ve doğru yönlendirilmeleri için, gönüllü danışmanlık ve test merkezlerinde ücretsiz danışmanlık ve test hizmetlerini sürdürmektedir." -

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Tekirdağ Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title