Haberler

1.3 Milyon Bağ-Kur'lunun Borcu Siliniyor, Hastane Kapısı Açılıyor

Güncelleme:

Yaklaşık 1.3 milyon Bağ-Kur'lunun prim borcu 31 Temmuz itibarıyla siliniyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) dilekçe ile müracaat edenlerin emeklilik ve Hastane hizmetlerinin açılması için teknik tüm hazırlıkları tamamladı. SGK, 30 Nisan itibarıyla 12 ay ve daha fazla prim borçlarını silerek, hizmetleri donduracak. İleride ödeme yapılarak bu süreler canlandırılabilecek.

BORCUNU YAPILANDIRANLAR DA YARARLANABİLİYOR

Uzmanlar, silinecek Bağ-Kur sürelerinden hepsine ihtiyacı olmayanlara, 31 Temmuz'a kadar ihtiyacı olan kadarını ödemesini öneriyor. Aksi halde ihtiyaç olduğunda, silinen sürenin tamamını canlandırmak gerekecek. Borcunu daha önce çıkan yapılandırmalardan yararlanarak taksitlendirenler de dilekçe ile uygulamadan yararlanabiliyor.

BUGÜN DE BAŞVURU VAR

Temmuz ayını beklemek istemeyenler bağlı bulundukları SGK müdürlüğüne dilekçe ile başvurabiliyor. Dilekçe verildikten sonra işlemler başlıyor, borç hemen siliniyor. Borcu silinen bütün Bağ- Kur'lular emeklilik şartlarını taşıyorsa hemen emekli olabilecek. Diğer yandan 12 aydan az borcu olan Bağ-Kurlular borç sildirme hakkından yararlanamıyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Sosyal Güvenlik Kurumu Bağ Kur Memur Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (36)

Güney doğumobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Devlet bağkurluların sırtına kene gibi yapıpmış işçisine memuruna ödeme yapıyor. Bir esnaf her ay ama her ay devlete karının yüzde 40 ını veriyor üstüne bağkur istiyor. Kira ödüyor esnaf 3 ayda bir yüzde 60 ını bana verdiyor.,mal alıyor esnaf kdv ödüyor mal satıyor yine kdv ödüyor. Elk ve su sırf esnaf diye ekstra fazla ödüyor, çöp vergisi yanında katı atık vegisi ödüyor, yetmiyor tabela vergisi o da yetmiyor işgalşye vergisi niye sen esnafsın diye bak sen şu işe ensafı eşşek yapmış üstüne de deve yüklemiş çek diyor ço ço diyor

20
1
yanıtYanıtla
cimilli:

bağ-kur lu esnaf veya sanaatkar demek. Türkiye büyüdü gelişti ise bu kadar adam niye pirim borcunu ödeyemedi. yıllardır borcu yüzünden sağlıkdan yararlanamadılar. bunlar büyümediyse kiminki büyüdü.

16
2
yanıtYanıtla
MARAŞLI:

BU ÜLKE DE DÜRÜST OLMAYACAKSIN. . GÜNÜ GÜNÜNE ÖDEYENLERE YAZIK DEĞİL Mİİ. BEN 5 YILDIR BAĞ-KURLUYUM VE PİRİMLERİ Mİ ÖDEDİM GÜN GELDİ BORÇ ALDIM, KREDİ ÇEKTİM ÖDEDİM. . BEN ŞİMDİ BURADAN SESLENİYORUM NAMUSLUYSANIZ BENİM PARAMI TEKRAR İADE EDİNİZ. . BİR DEVLET DÜŞÜNÜN MİLLETİNİ ÖPENN TEK DEVLET TÜRKİYE CUMHURİYETİ NEFRET EDİYORUM BU ÜLKEDEN VE SİYATCİLERDEN. . BU ÜLKE DE DÜRÜST OLMAYACAKSIN BUNU ANLADIMM. .

13
4
yanıtYanıtla
Ampul TarikatımobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Varandaşın yarısı dürüst değil ki seçtiği yönetici dürüst olsun..

10
6
yanıtYanıtla
türk oğlu türk:

beleş emeklilik yaptırıyor devlet. halen çalışıpda yaş sınırına takılan bir çok insan var onların ne günahı var. adaletsizlik diz boyu olmuş memlekette. 2 yılda milletvekili süper emekli olur. garibim işçi ise 30 ila 45 senesi emekli olur. allah ıslah etsin bu yöneticileri

14
2
yanıtYanıtla
recepmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bu ülkede namuslu adam enayi oğlu enayidir. AKP nin klasik adaletsizlik kavramlarindan biri daha karşımızda... Ödeyen keriz ödemeyen paşa! Sanırım halk bundan sonra odemek yerine ödememesi tercih eder. Akkoyunlar gunaydinnn

9
6
yanıtYanıtla
neriman peker:

GSS ne OLACAK asıl onların silinmesi lazım HAKSIZLIK

12
2
yanıtYanıtla
ŞARK BÜLBÜLÜ:

valla böyle borç silmeyle bilmem neyle hakkımı yerseniz ben hakkımı sorumlusu kimse helal etmiyorum. zamanında ödeyen vatandaşa haksızlık oluyor.

9
5
yanıtYanıtla
vatandaş:

Ben vergisini ödeyen, çalışan suç işlemeyen bir TÜRK vatandaşı olarak BU AFFA KARŞI ÇIKIYORUM ve HARAM OLSUN DİYORUM. Dvlete kazık atanlara ve bunları affeden siyasilerede HAKKIMI HELAL ETMİYORUM. Ahirette inşallah devletin malını hırsızlara peşkeş çekenlerin yeri CEHENNEM olacaktır.

9
3
yanıtYanıtla
68:

tam koyunsunuz kimin kimde ne hakkı varda sizler hak helal etmiyosunuz yatırıyosan kendine yatırıyosun banane kardeşim tırnagın sızlasa koş doktora yaşın doldumu emeklisin al maaşını salla başını siz neyin peşindesiniz yaşa takılan hotluyo 30 unda emekli etseler hemen olacaksınız hak hukuk tanımıyacaksınız gecin lan gecin hadi

6
5
yanıtYanıtla
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title