Haberler

1.150 Milyar Tl'lik Cirosuyla Sektör Lideri Fırat Plastik Aş'den Bir Öncü Adım Daha

Güncelleme:

Alanında Türkiye'nin lider kuruluşu FIRAT Plastik AŞ, ülke kaynaklarının israf olmaması için yine bir konuya öncülük ederek 10 Milyon USD'lik bir yatırım ile FUDEL'i hizmete açıyor.

Türkiye'de yıllar süren ciddi atılımlar sonucunda sektörünün iç de dış pazarda lider kuruluşu olmayı başaran ve 40 yıldır hizmet veren FIRAT Plastik AŞ, öncü adımlarına bir yenisini daha ekleyerek FUDEL'i hizmete açtı.

FIRAT Plastik AŞ yıllık değerlendirme toplantısında konuyla ilgili konuşan Fırat Plastik AŞ

Pazarlama Müdürü Dr.Mehtap Uluceviz, FIRAT'ın 2011 değerlendirmesi ve 2012 hedefleri yanı sıra ağırlıkla yeni hizmete sundukları FUDEL'i de tanıttı.

DÜNYA OYUNCUSU FIRAT, 1.150 MİLYAR TL İLE SEKTÖR LİDERİ

Hizmet verdiği sektörlerde pazar lideri olan FIRAT Plastik AŞ'nin 2011 yılı cirosu 1.150 Milyar TL. 2011'de 40 Milyon USD yatırım yapan firma yine aynı yılda 55 ülkeye yaptığı 150 Milyon USD'lik ihracatla plastik sektörünün ihracat lideri. 2012 yılında büyüme hedefi yüzde 10-15 olan FIRAT Plastik AŞ'nin ciro hedefi 1.400 Milyar TL,

ihracat hedefi ise 170 Milyon USD.

Avrupa'nın en büyük 3 plastik üretim kompleksinden birine sahip ve Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu arasında 57. Sırada bulunan FIRAT Plastik AŞ, Türkiye'nin en çok vergi veren 72. kuruluşu.Arge çalışmaları kapsamında 100'den fazla patent sayısına sahip olan firmanın devam etmekte olan 15 adet patent çalışması daha bulunuyor.

AVRUPA'NIN EN BÜYÜK VE EN HIZLI AKREDİTE PLASTİK BORU LABORATUARI: FUDEL

Avrupa'nın en büyük ve en hızlı akredite plastik boru laboratuarı ve aynı zamanda Türkiye'nin ilk ve tek akredite pencere laboratuarı olan FUDEL'i tanıtan Dr.Mehtap Uluceviz, sektörün gelişimine destek verme misyonuyla açtıkları laboratuarın ülke kaynaklarının verimli kullanılmasını hedeflediğini söyledi.

Dr.Uluceviz, "Ülkemizdeki

modern yaşama şekil verecek değişim programlarının başında gelen altyapı sistemlerinin iyileştirilmesi önemli bir konudur. FIRAT Plastik AŞ olarak kaliteyi öngören bilimsel standartların ülkemizde uygulanmasını sağlamayı hedefliyoruz. FUDEL'i kurmamızın ana amacı budur" dedi.

ULUSLARARASI GEÇERLILIĞI OLAN TEK KAMU KURUMU TÜRKAK'TAN AKREDITASYONLU LABORATUAR

Dr.Uluceviz sözlerine şu şekilde devam etti: "FUDEL, uluslararası geçerliliği olan tek kamu kurumu TÜRKAK'dan akredite.Bu belge ile FUDEL, standartların belirlediği tarafsızlık, gizlilik, güven ve yetkinlik çerçevesinde sektördeki tüm ilgili kuruluşların gerekli testlerini yapmaya ve raporlarını yayınlamaya yetkin bir laboratuar olma özelliğini

taşıyor".

Dr.Uluceviz, uluslararası standartlara uygunluğun sağlanması ile Türk sanayiinin ihracat hacmini artırmak ve sektördeki insan kaynaklarının geliştirilmesine destek vermenin de hedefleri arasında olduğunu belirtti. Dr.Uluceviz, sektörün gelişimine destek vermek amacıyla 10 Milyon USD yatırımla kurulan FUDEL için yakın coğrafyadaki ülkelere de yatırım yapılmasının değerlendirme kapsamında olduğunu sözlerine ekledi.

ÜLKE KAYNAKLARINI KORUYACAĞIZ...

FUDEL'in en önemli amacının ülke kaynaklarını korumak olduğunu belirten Dr.Uluceviz, laboratuarın ayrıcalıkları

hakkında da şu bilgileri verdi: "Basınçlı boru sistemlerinde, 7 günlük testin bitiminde hemen raporun teslim edilmesini

taahhüt ediyoruz.

Kanalizasyon sistem boru testlerini ise 2 günde teslim etmeyi taahhüt ediyoruz. FUDEL, PE 100 Boru teknolojisinin geldiği en yüksek çap olan 2500 mm.lik borulara kadar tüm ara çaplarda da basınç testi yapacak kapasitesi ile yine Türkiye'nin ilk ve tek test laboratuarıdır.

FUDEL, kanalizasyon borularında 2.700 mm çapa kadar halka rijitliği testi yapabilecek kapasiteyle, bu alanda da, Türkiye'nin ilk ve tek test laboratuarı olma özelliğine sahiptir. Türkiye'nin akredite ilk pencere laboratuarı unvanına sahip FUDEL, evimize taktırdığımız PVC pencerenin bize sağladığı ısı tasarrufu ve ses yalıtımını hesaplamamıza imkan veren testlerin yapılabildiği tek laboratuardır".

Kaynak: Bültenler / Güncel

Fırat Plastik Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title