Haberler

Şırnak 2015 seçim sonuçları, Şırnak ili - ilçeleri genel seçim

Şırnak 2015 genel seçim sonuçları. Şırnak ili ve ilçeleri seçim sonuçları. 7 Haziran akşamı bölgeden sıcak haberler. Türkiye geneli genel seçim sonuçları en iyi görseller eşliğinde seçim sayfamızda.

Şırnak seçim sonuçları. 2015 Şırnak ili ve ilçelerinde genel seçim sonuçları. Güneydoğu ili ve ilçelerinde partilerin oy dağılımı. Bir önceki genel seçimlerde Şırnak seçim sonuçlarına bağımsız adaylar damga vurmuştu. Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız, Hasip Kaplan bölgede en yüksek oyu alan isimler olurken Ak Parti'de Şırnak'ta aldığı oy oranı karşılığında Meclis'te 1 koltuk kazandı. 

Önceki genel seçim sonuçları sonrası Selma Irmak %26,85 - Faysal Sarıyıldız %22,96 - Hasip Kaplan %22,88 ve Ak Parti %20,64 şeklinde sonuçlar alındı. Ak Parti'nin adayı Mehmet Emin Dindar'da AKP Şırnak Milletvekili olarak Ankara'nın yolunu tuttu. 

BELEDİYE SEÇİMLERİNDE HDP 

2009 ve 2014 yıllarında yapılan yerel seçimlerde HDP kazandı. 2009 yılında o zamanki adıyla DTP %53,7 ile Şırnak Belediye Başkanlığı'nı kazanırken DTP adayı Ramazan Uysal koltuğa oturan isim oldu. 2014 yılındaki seçimlerde ise adı tekrar değişen parti BDP olarak girdiği yerel seçimlerde Şırnak Belediye Başkanlığı'nı bir kez daha kazandı. Bu defa Serhat Kadırhan'ı aday gösteren BDP %59,6 oy ile Şırnak Belediye'sini tekrar kazanmış oldu.  

2015 GENEL SEÇİM SONUÇLARI 

2015 genel seçim sonuçlarını aşağıdaki ilçelere ayrılmış oy oranları ile görüntülemek için linke tıklayın. 

ŞIRNAK 
BEYTÜŞŞEBAP 
CİZRE 
GÜÇLÜKONAK 
İDİL 
SİLOPİ 
ULUDERE 

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Selma Irmak Ak Parti Türkiye Şırnak Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title