Haberler

Mersin Tarsus 2015 genel seçim sonuçları (Tarsus ilçesi sandıkları)

Mersin Tarsus 2015 genel seçim sonuçları. Mersin ili Tarsus ilçesi 2015 genel seçim sonuçları. Mersin Tarsus 7 Haziran seçim sonuçları sonrası ortaya çıkan sonuçlar en iyi grafikler eşliğinde secim.haberler.com adresinde.

Mersin  Tarsus 2015 genel seçim sonuçları. Mersin ili  Tarsus ilçesi 2015 genel seçim sonuçları. Mersin Tarsus 7 Haziran seçim sonuçları sonrası ortaya çıkan sonuçlar en iyi grafikler eşliğinde secim.haberler.com adresinde. Tarsus ilçesinde bir önceki genel seçim sonuçları analiz edildiğinde orataya çıkan rakamlar birbirine çok yakın. Mersin Tarsus'ta 2011 seçim sonuçları CHP %31,77, AKP %28,24 ve MHP %27,11olarak kayıtlara geçilmişti.2015 genel seçim sonuçları bu ilçede de merakla bekleniyor. Genel seçimlerde (2015) Mersin Tarrus sonuçlarını görmek için linki kullanınız.  

Tarsus (Hititçe: Tarsa), Mersin ilinin en doğusundaki ilçesidir. İlçe doğuda Adana, batıda Mersin merkez, kuzeyde Pozantı ve Çamlıyayla, güneyde Akdeniz ile çevrilidir. İlçenin Hitit Uygarlığı başta olmak üzere köklü bir uygarlık geçmişi vardır.

İlçe Berdan ovasından (Tarsus ovası) kuzeye doğru engebeli arazi boyunca son yıllarda hızla gelişmektedir. Çok zengin bir tarihi olup, bazı dini inançlar yönünden önemli bir kenttir. Kuran'ın Kehf Suresinde geçen Ashab-ı Kehf (Yedi Uyurlar)ın kaldığı mağaranın Tarsus'ta olduğuna inanılır. İncil (Yeni Ahit)'in yazarlarından biri olan Pavlus da Tarsus doğumludur. Bu sebeple Hristiyanlarca da hac yeri olarak kabul edilmektedir. Kudüs'teki Kıyamet Kilisesinden sonraki en kutsal kilise olan St. Paul kilisesi ve St. Paul kuyusu Tarsus'ta bulunmaktadır. Bunların yanı sıra dünyanın ilk kanalizasyonlu Tarihi Roma Yolu, Roma hamamı'da Tarsus'tadır. Kleopatra Kapısı da şehrin en eski kalıntıları arasındadır. 10 km kuzeybatısındaki Taşkuyu mağarası, Şelalesi ve özellikle Tarsus Barajı gezip görülesi yerlerden olup turizm açısından mükemmel bir tarihe ve de doğal güzelliklere sahiptir.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Mersin Tarsus Roma Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title