Haberler

Malatya Yeşilyurt 2015 genel seçim sonuçları (Yeşilyurt ilçesi) oy dağılımı

Malatya Yeşilyurt seçim sonuçları. Malatya ilçeleri ve Yeşilyurt 2015 genel seçim sonuçları. Yeşilyurtlu seçmen genel seçimlerde hangi partiyi destekledi ? Malatya Merkezi ve Yeşilyurt seçim sonuçları..

Malatya  Yeşilyurt seçim sonuçları. Malatya ilçeleri ve  Yeşilyurt 2015 genel seçim sonuçları. Yeşilyurtlu seçmen genel seçimlerde hangi partiyi destekledi ? Malatya Merkezi ve Yeşilyurt seçim sonuçları için hem Malatya hem de Türkiye geneli YSK tarafından kesinleşmiş seçim sonuçlarını secim.haberler.com adresinde bulabilirsiniz. Malatya Yeşilyurt'ta 2011 yılında yapılan milletvekili seçimlerinde elde edilen rakamlar ve 2015 genel seiçm sonuçları için linke tıkla. 

Yeşilyurt (eski adıyla Çırmıktı), Doğu Anadolu Bölgesi’nde Malatya ili’ne bağlı bir merkez ilçe, doğuda Malatya, batıda Akçadağ ve Doğanşehir, güneyde Çelikhan ve Adıyaman ili, kuzeyde ise Malatya ile çevrilidir.Yeşilyurt'a Hacı Uğur Polat başkanlık yapmaktadır.

İlçenin bulunduğu yerde arkeolojik kazı ve yüzey araştırması yapılmadığından eskiçağ tarihi ile ilgili kesin bilgi bulunmamaktadır. Ancak İl merkezine yakınlığı ve onun bir banliyösü konumunda olduğundan aynı tarihi paylaşmış olmaları olasıdır. Bununla birlikte Kaletepe'de bulunan 8. ve 9. yüzyıla ait Bizans kalıntıları, Bizans döneminde burada karakol niteliğinde bazı yapılar olduğunu göstermektedir. Bunun dışında ilçenin ismi tarihi kaynaklarda geçmemektedir. Osmanlı döneminde Çırmıktı denilen bu yerleşim, Cumhuriyetin ilanından sonra İsmet Paşa ismini almış, 1957 yılında siyasi nedenlerle ismi Yeşilyurt olarak değiştirilmiş ve ilçe konumuna getirilmiştir. İlçede herhangi bir tarihi eser bulunmamaktadır.

Malatya’nın güney kesiminde yer alan ilçe toprakları dağlık alanlardan oluşmaktadır, Malatya’ya 9 km uzaklıktaki ilçenin yüzölçümü 568 km². İlçenin güney kesimini Güneydoğu Torosların uzantısı olan Malatya Dağları engebelendirmektedir. Malatya Dağları’nın en yüksek noktası Beydağı'nda 2.545 metreye ulaşan Şillan Tepesi’dir. İlçenin kuzey kesimi Malatya Ovası’nın uzantısı içerisindedir.

İlçe topraklarını dışarıdan kaynaklanan Beyler Deresi (Derme Çayı) sulamaktadır.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Doğu Anadolu Bölgesi Yeşilyurt Türkiye Malatya Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title