Haberler

Kocaeli Darıca 2015 genel seçim sonuçları (Darıca oy oranları)

Kocaeli Darıca genel seçim oy dağılımı. Kocaeli ili Darıca ilçesi 2015 genel seçim sonuçları. Darıca'da seçmenler hangi partiyi destekledi. Kocaeli Darıca genel seçim sonuçları için seçim sayfamızı ziyaret edin.

Kocaeli  Darıca genel seçim oy dağılımı. Kocaeli ili  Darıca ilçesi 2015 genel seçim sonuçları. Darıca'da seçmenler hangi partiyi destekledi. Kocaeli Darıca genel seçim sonuçları için seçim sayfamızı ziyaret edin. Darıca'da 2014 yerel seçim sonuçları sonrası %50,01 ile göreve gelen Ak Parti Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak görev yapıyor. Son genel seçimlerde en yüksek oy oranı 48.900 (%56,2) seçmenin oyunu alan Ak Parti'nin olurken 2.sırada 18.289 oy ile %21,02 yüzdesine sahip CHP yer aldı. Kocaeli Darıca'da 2015 genel seçim sonuçlarını görüntülemek için seçim sayfamıza gidin. 

Darıca, Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nden ayrılarak Bakanlar Kurulu kararıyla ilçe haline gelmiştir.

İzmit ile İzmit Körfezi MÖ 12. yüzyılın başlarında Yunan kökenli kavimlerin istilasına uğramış; bu kavimlerin istilasıyla birlikte bu bölgede başlayan yerleşik düzenle tarihi gelişmelerinde başlandığı söylenebilir.

Trakya'dan Anadolu içlerine göçen Frigler, daha sonra Misyalılar Kocaeli bölgesinin ilk yerleşik halkı oldukları kabul edilir.

Osmanlılar döneminde Kocaeli adı verilen yarımadayı bir ara Tinyalılar, daha sonra Bithinyeler ele geçirerek MÖ 378'de Bithinyen krallığını kurmuşlardır. Bu krallık döneminde Darıca'nın kurulduğu söylenebilir. Bitinye krallığının eyalet olarak Roma İmparatorluğuna bağlanmasından sonra 1329 Pelekonon savaşına kadar Darıca Bizanslıların yönetiminde kalmıştır, Bizans hükümdarı III. Andranikos'un Osmanlı Hükümdarı Orhan Bey tarafından 1329 Haziranında Pelekonon denilen yerde yenilgiye uğratılınca Darıca Osmanlı İmparatorluğunun hakimiyetine geçmiştir.

Sultan Yıldırım Beyazıt'ın Ankara Savaşıyla 1402'de Timur'a yenilmesiyle altı oğlu arasındaki taht kavgaları Osmanlılarda Fetret Devri'ni başlatmış Şehzade Süleyman Çelebi tahta oturabilmek için kendine destek sağlamak açısından Gebze, Hereke, Eskihisar, Darıca'yı Bizans İmparatorluğuna verdi. Böylece tekrar Bizans hakimiyetine giren Darıca Sultan Mehmed'in komutanlarından Gazi Timurtaşoğlu Umurbey tarafından yeniden fethedilerek Osmanlı topraklarına katıldı. Fethedilen bu toprakları Sultan Mehmed Bursa'daki imaretine vakfetmiştir. 

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Şükrü Karabacak Ak Parti Darıca Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title