Haberler

Karaman ili ve ilçeleri, 2015 Karaman genel seçim sonuçları

Karaman ili ve ilçeleri 2015 genel seçim sonuçları. Karaman'da sandıklardan hangi parti için ne kadar oy çıktı ? Geçtiğimiz genel seçimlerde Ak Parti'nin 2 vekil çıkardığı Karaman'da ilçelere yayılmış oy dağılımı..

Karaman 2015 seçim sonuçları. Yurt genelinde 7 Haziran seçim sonuçları. Karaman ili ve ilçelerinde sandıkların açılmaya başlaması ile tablo şekillenmeye başladı. 4 yıl önce yapılan genel seçimlerde bölgeden milletvekili çıkarmayı başaran Ak Parti, Lütfi Elvan ve Mevlüt Akgün isimlerini Meclis'e gönderdi. 

Karaman'da 2009 yılındaki yerel seçimlerde Ak Parti %49,4 oy ile Karaman Belediye Başkanlığı'nı kazandı. Bu seçimlerde MHP %20,8 oy alırken Cumhuriyet Halk Partisi bu partiden yalnızca 66 oy eksik oy alarak %20,7 oy ile 3.parti oldu.  

2010 yılında Anayasa Referandumu %69,17 EVET - %30,83 HAYIR şeklinde neticelendi. 2014 yerel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi adayı Ertuğrul Çalışkan %52,4 ile Karaman Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu. 

Türkiye'nin girdiği son seçim olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde R.T Erdoğan Karaman'da %66,22 oy ortalamasının sahibi oldu. Diğer adaylardan Ekmeleddin İhsanoğlu %32,13 ortalamasına sahip olurken Selahattin Demirtaş %1,65 oy ortalamasına sahipti. 

Karaman'da seçim sonuçları; 

KARAMAN  
AYRANCI  
BAŞYAYLA  
ERMENEK  
KAZIMKARABEKİR  
SARIVELİLER 

İlçe ilçe seçim sonuçlarını görmek için linke tıklayın. 

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Mevlüt Akgün Ak Parti Karaman Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title