Haberler

Karabük seçim sonuçları, 2015 genel seçim Karabük ilçeleri

Karabük 2015 genel seçim. 7 Haziran Pazar günü Türkiye genelinde yapılan seçim sonuçları belli oluyor. Karabük ili ve ilçelerinde hangi parti ne kadar oy oranına sahip ? Detaylar için seçim sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Karabük geneli seçim sonuçları 2015 Karabük ili genel seçim sonuçları sandıkların açılmaya başlamasıyla netleşmeye başlıyor. Geçtiğimiz dönemlere ait seçim sonuçları ve 2015 genel seçimleri en iyi grafikler eşliğinde secim.haberler.com adresinde. 

Son 6 yıllık seçim sonuçları baz alındığında ortaya çıkan seçim sonuçlarına göre Karabük'te halk yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi'ni (2009 ve 2014 yerel seçim) destekledi. 2011 genel seçimlerinde ise Adalet ve Kalkınma Partisi Karabük'te %57,91 oy oranı ile yarıdan fazla oyu aldı. CHP'nin %19,04 ve MHP'nin %15,59 oy ortalaması tutturduğu Karabük'te Cumhurbaşkanlığı ve Anayasa Referandumu oylamaları da iktidar partisinin lehine sonuçlandı. 

Anayasa Referandumu:   

%64,40 EVET - %35,60 HAYIR 

Cumhurbaşkanlığı seçimleri:  

Ak Parti Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan -%64,57 
Halkların Demokrat Partisi Adayı Selahattin Demirtaş - %1,39 
MHP ve CHP Ortak Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu - %34,03 

KARABÜK İLÇELERİ; 

KARABÜK  
EFLANİ  
ESKİPAZAR  
OVACIK  
SAFRANBOLU  
YENİCE  

Bu ilçelerde detaylı seçim sonuçlarını görmek için aşağıdaki linke tıklayınız.  

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Milliyetçi Hareket Partisi Ak Parti Türkiye Karabük Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title