Haberler

Kahramanmaraş Elbistan 2015 genel seçim, Elbistan ilçe sonuçları

Kahramanmaraş Elbistan 2015 genel seçim sonuçları. Elbistan ilçesi ve Kahramanmaraş geneli 7 Haziran Pazar genel seçim sonuçları. Elbistan'da 2015 genel seçimleri sonrası ortaya çıkan sonuçlar en kaliteli görseller eşliğinde..

Kahramanmaraş  Elbistan 2015 genel seçim sonuçları. Elbistan ilçesi ve Kahramanmaraş geneli 7 Haziran Pazar genel seçim sonuçları. Elbistan'da 2015 genel seçimleri sonrası ortaya çıkan sonuçlar. Geçtiğimiz genel seçimlerde Ak Parti 41.661 seçmenin oyunu alarak Elbistan'da en fazla oya sahip olan parti oldu. Kahramanmaraş Elbistan 2015 genel seçim sonuçları için secim.haberler.com sayfasına gidiniz. 

Elbistan, Kahramanmaraş iline bağlı en büyük ilçedir. Akdeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinin kesiştiği noktada yer alır. Şehir merkezinin nüfusu yaklaşık olarak 95.000'dir. TÜİK 2014 yılı nüfus sayımına göre tüm ilçe nüfusu köyleriyle birlikte 142.168' dir.

İlçe sınırları Doğu Anadolu Bölgesi’nin Yukarı Fırat Bölümü’nde olup 2547 km² yüz ölçümüne sahiptir. Yaklaşık olarak 37 doğu meridyeni – 38 kuzey paraleli arasında bulunan Elbistan’ın kuzeyinde Darende ve Gürün ilçeleri, güneyinde Nurhak ve Ekinözü, doğusunda Malatya ili, Doğanşehir ve Akçadağ ilçeleri, batısında ise Afşin ve Göksun ilçeleri bulunmaktadır.

Şehrin sosyo-ekonomik yapısına bakıldığında insanların çoğunlukla işçilik ve çiftçilik yaparak geçim sağlamakta oldukları görülür. Özellikle kırsal kesimlerde tarım büyük önem arz etmektedir.Şehir çok yakınından doğan ve ortasından geçen Ceyhan Nehri ile ünlüdür. Afşin- Elbistan termik santralleri Türkiye'nin elektrik üretimine önemli bir katkı sağlamaktadır. Şu anda mevcut olan iki santral toplam 17 milyar kwh elektrik üretmektedir. Bölgenin en Büyük şeker fabrikası olan Elbistan Şeker Fabrikası çiftçinin gözbebeğidir.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Kahramanmaraş Ak Parti Elbistan Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title