Haberler

Iğdır seçim sonuçları, 2015 Iğdır genel seçim

Iğdır 2015 genel seçim sonuçları. Iğdır ili 7 Haziran gecesi seçim sonuçlarını heyecanla bekleyen illerden. Her dönem büyük rekabet yaşanan Iğdır'da seçim sonuçları..

Iğdır genel seçim sonuçları. 2015 Iğdır genel seçim sonuçları ve bölgede geçmiş dönemlerde alınan sonuçlar, seçim gecesi uzmanlardan kritik tespitler ve geçmişe dönük seçim sonuçları sonrası ortaya çıkan rakamlar tüm detayları ile haberler.com'da. 

Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve HDP arasında büyük rekabetin yaşanacağı tahmin edilen Iğdır'da seçim sonuçları sonrası ortaya nasıl bir tablo çıkacağı büyük merak konusuydu. Son 6 yılda yapılan yerel ve genel seçimlere bakıldığında partilerin bu seçimde de kazanma şansları eşit görünüyor. 

2009 yılından bu yana yapılan seçimlerde bölgede MHP, AKP ve HDP adayları arasında kora kor bir mücadele söz konusu. 2009 yerel seçimlerinde DTP 39,6 - AKP 30,5 - MHP 27,1 oy alırken seçimin galibi DTP Adayı Mehmet Nuri Güneş oldu. 

2011 genel seçimlerinde MHP %34,09 Bağımsız Aday Pervin Buldan %31,53 ve AKP %28,23 oy oranına sahip olmuşlardı. Bu sonuçlardan sonra Pervin Buldan ve MHP adayı Sinan Oğan TBMM'ye girme hakkı kazanan isimler oldular. 

2014 yerel seçimlerinde yine BDP ve MHP arasında yaşanan rekabetin galibi BDP adayı Murat Yikit oldu. BDP %44,2 puan alırken MHP bu partinin hemen arkasında %42,4 oyda kaldı.  
2010 Anayasa referandumunda %49,06 EVET - %50,94 HAYIR oyu çıkarken bu seçimde de yine büyük rekabet yaşanmıştı. 

Iğdır bölgeleri detaylı seçim sonuçları; 

IĞDIR 
ARALIK 
KARAKOYUNLU 
TUZLUCA 

Bu bölgelerde detaylı seçim sonuçlarını görmek için linke tıklayınız. 

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Milliyetçi Hareket Partisi Pervin Buldan Iğdır Gündem Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title