Haberler

Erzincan genel seçim, 7 Haziran 2015 Erzincan İlçeleri

Erzincan genel seçim sonuçları. Yurt geneli ve Erzincan ilçeleri seçim sonuçları. Bölgenin ilçelere ayrılmış oy oranları ve yurt genelinde seçim sonuçları için ilgili bağlantıya tıklamanız yeterli.

Erzincan genel seçim sonuçları sonrası ortaya çıkan oy oranları. Sandıkların açılmaya başlanmasıyla Erzincan seçim sonuçları belli olmaya başladı. Erzincan genelinde alınan oy oranları en kolay grafikler ile birlikte haberler.com seçim özel sayfasında. TBMM'ye geçen seçimlerde 2 milletvekili gönderen bölgede 2015 yılında ne değişti ? 

6 yıldır yapılan seçimlere bakıldığında Erzincan'da genel seçimlerde Ak Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin rekabetini görüyoruz. Yerel seçimlerde ise  Ak Parti ve MHP rekabeti söz konusu. 

2009 yılındaki yerel seçimlerde Ak Parti %51,3 oy aldı. Ak Parti'yi Milliyetçi Hareket Partisi takip ederken bu partinin oyu %33,9'da kaldı. Bu seçimlerin ardından 2011 Anayasa Referandum'u yapıldı. Bu oylamadan da istediğini alan taraf olan Ak Parti %63,24 EVET oy oranına sahip oldu. 2011 genel seçimlerinde yine AKP 57,39 oy yüzdesine sahip olurken Sebahattin Karakale AKP milletvekili olarak Ankara'ya gitti. 

2014 yerel seçimlerinde %54,7 AKP, %30,1 MHP rakamları elde edildi. 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan %54,74 en yakın rakibi Ekmeleddin İhsanoğlu%37,20 oy aldı. 

Erzincan bölgeleri; 

ERZİNCAN  
ÇAYIRLI  
İLİÇ  
KEMAH  
KEMALİYE  
OTLUKBELİ  
REFAHİYE  
TERCAN  
ÜZÜMLÜ

Bu bölgelerde detaylı seçim sonuçlarını görüntülemek için Erzincan seçim sayfasına gidiniz. 

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Milliyetçi Hareket Partisi Cumhuriyet Halk Partisi Ak Parti Erzincan Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title