Haberler

7 Haziran Denizli oy dağılımı, 2015 Denizli seçim sonuçları

7 Haziran 2015 Denizli ili seçim sonuçları. 2015 genel seçimleri Denizli ili ve ilçelerinde alınan seçim sonuçları. Türkiye geneli seçim sonuçları açılan sandıklar ile birlikte şekillenmeye başladı.

7 Haziran Denizli ili seçim sonuçları. 2015 yılı Denizli seçim sonuçları için en doğru adres haberler.com. Denizli ili geçmişe dönük alınan seçim sonuçları ve bölgede 7 Haziran sonrası ortaya çıkan rakamlar ile ilgili uzmanlar tarafından yapılan yorumlar. Geriye dönük seçim sonuçlarına bakıldığında 2014 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ak Parti adayı Recep Tayyip Erdoğan ipi göğüsleyen taraf olduğu görülüyor.

Yine 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Denizli'de Belediye Başkanlığı koltuğuna Ak Parti adayı Osman Zolan oturdu. 2011 genel seçimlerinde bölgeden en fazla milletvekilini %46,6 oy yüzdesine sahip Ak Parti çıkardı. Burada alınan oylar neticesinde Bilal Uçar, Mehmet Yüksel, Nihat Zeybekçi ve Nurcan Dalbudak Ak Parti'nin Denizli milletvekilleri olarak Meclis'in yolunu tuttular.

ANAYASA REFERANDUMU

Denizli'de Anayasa Referandumu sonrasında sandıklardan %54,08 HAYIR oyu çıkarken %45,97 EVET oyu çıktı.

Denizli detaylı seçim sonuçları sorgulama;

Acıpayam
Babadağ
Baklan
Bekilli
Beyağaç
Bozkurt
Buldan
Çal
Çameli
Çardak
Çivril
Güney
Honaz
Kale
Merkezefendi
Pamukkale
Sarayköy
Serinhisar
Tavas

Denizli ilçeleri genelinde oy dağılımlarına bakmak için ilgili bağlantıyı kullanabilirsiniz.

 

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Türkiye Denizli Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title