Haberler

7 Haziran Çorum İli seçim sonuçları, 2015 Çorum geneli

İl İl seçim sonuçları ve Çorum ilçeleri seçim sonuçları. Çorum seçim sonuçları ile birlikte bölgede oy dağılımında nasıl bir değişiklik söz konusu ? Çorum ilçelerinde hangi parti için ne kadar oy çıktı ? Partilerin oy oranları ve milletvekili sayıları..

Çorum seçim sonuçları 2015. 7 Haziran genel seçimleri sonrasında Çorum'da oy dağılımı. Çorum ilçeleri oy dağılımı en iyi grafik kalitesi farkıyla haberler.com adresinde. Çorum'da sandıkların açılmasıyla sonuçlar şekillenmeye başladı. Bölgede geçmiş seçimlere bakıldığında Ak Parti'nin belirgin bir üstünlüğe sahip olduğunu söylemek yanlış olmaz.

2009 İTİBARİYLE AK PARTİ ÜSTÜN

2009 yerel seçimlerinden bu yana yapılan seçimlerde Çorum seçim sonuçları sonrası Ak Parti'nin gülen taraf olduğu görülüyor. 2009 yerel seçimleri, 2010 Anayasa Referandumu, 2011 genel seçimleri, 2014 yerel seçimler ve son olarakta Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ak Parti'nin Çorum'da baskın olduğunu ortaya koyan veriler çıkıyor karşımıza.

Bundan önceki genel seçimde (2011) Ak Parti Cahit Bağcı, Murat Yıldırım, Salim Uslu isimleri ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden koltuk alabildi. Buna karşılık Ak Parti'nin bölgedeki en yakın rakibi CHP ise seçim sonuçları sonrası aldığı oy oranı ile Tufan Köse ismini Meclis'e göndermeye hak kazandı.

Çorum detaylı seçim sonuçları sorgulama;

Çorum (il merkezi)
Alaca
Bayat
Boğazkale
Dodurga
İskilip
Kargı
Laçin
Mecitözü
Oğuzlar
Ortaköy
Osmancık
Sungurlu
Uğurludağ

İlçelerin seçim sonuçlarını ve oy dağılımını görüntülemek için haberler.com'un Çorum seçimleri sayfasını ziyaret edip detaylı bilgi akışını takip edebilirsiniz.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Ak Parti Çorum Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title