Haberler

Ukrayna'ya Türk Kızılayı'ndan Yardım

Türk Kızılayı tarafından Haydarpaşa Limanı'ndan gemiyle Ukrayna'ya gönderilen yardım malzemeleri, yaklaşık 100 ailenin ihtiyacını karşılayacak.

Haydarpaşa Limanı'nda düzenlenen törende konuşan Türk Kızılayı Genel Müdür Yardımcısı Mintez Şimşek, 2011'deki Van depremini hatırlatarak, "Van depremi, 23 Ekim 2011'de meydana geldi. 26 Ekim'de Erzurum Havaalanı'na inen ilk uçak, Ukrayna yardım uçağıydı. O dönemde Ukrayna da Türk insanının yardımına koştu. Biz de aynı koşullarda yardım götürmek isterdik ama savaş ve çatışma koşulları nedeniyle bunu yapamadık. Ateşkesin sağlanmasıyla ilk yardımı götüren ülkelerden biri de biz olacağız" ifadelerini kullandı.

Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Hakkı Turunç, "Yardımımızı daha önce göndermeyi çok istemiştik ama Ukrayna'da devam eden savaş nedeniyle bu günlere kaldı. Türk Kızılayı olarak her zaman yardımda bulunmaya hazırız" dedi.

-Yardım malzemeleri, 100 ailenin ihtiyacını karşılayacak

Türk Kızılayı, Ukrayna Afet ve Acil Durum Bakanlığı'nın, ülkede yaşanan çatışmalarda, yerlerini terk etmek zorunda kalan ve zor koşullarda yaşam mücadelesi veren Ukraynalılar için yardım talebinde bulunması üzerine, 100 kışlık çadır, bin battaniye, 100 mutfak seti ve 100 ısıtıcıdan oluşan yardım malzemesi hazırladı.

Gemiyle gönderilen yardım malzemelerinin, 2 Mart'ta Ukrayna'ya ulaşmasının planlandığı bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Türk Kızılayı Haydarpaşa Ukrayna Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

DoktorcumMobil-IOS:

Böyle bir yardım kuruluşu bildiğim kadarıyla yok. Buraları ?????? ve ????????? ???????? ????????? kontrol ediyor. Yadım sadece Rusya - Lugansk sınırından sağlanabilir. Fakat Rusya'da buralara yönelik yardım kampanyaları olduğunu düşünüyorum. Rusya buralara bu güne kadar sürekli yardım gönderdi (3000 tır civarı) Buralardaki İnsanlara bizlerdeki ramazan çadırları misali yemek dağıtılıyor.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title