Haberler

Türkiye Futbol Direktörü Terim Bursa'da

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Bursa Şubesi'nin 35. kuruluş etkinlikleri çerçevesinde Bursa'ya geldi.

Fatih Terim, merkez Nilüfer ilçesindeki bir otelde, TÜFAD üyeleri ve Bursa'daki antrenörlerle bir araya geldi.

TÜFAD Bursa Şubesi Başkanı Sedat Özbağ, basına kapalı gerçekleşen toplantıya ilişkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Terim'in toplantıda antrenör eğitimine ağırlık verdiğini söyledi.

Terim'in özellikle gençlik gelişim programlarındaki antrenörlerin pro lisans ve tudors eğitim programlarına katılması gerektiğine işaret ettiğini anlatan Özbağ, "Fatih Terim'in, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) altyapı antrenörlerinin pedagojik, sosyolojik ve davranış bilimleri anlamında da yeterli donanıma sahip olmasını istediğini aktardı. Terim, TFF'nin kendi imkanlarıyla bir futbol okulu oluşturduğunu ve burada öğrencilerin çok kapsamlı bir eğitime tabi tutulduğunu söyledi" dedi.

Özbağ, altyapı antrenörlerinin değişim programı çerçevesinde yurtdışına gönderileceği bilgisini de Terim'den aldıklarını kaydederek, "Toplantıda, Terim ayrıca, Süper Lig, PTT Birinci Lig, İkinci Lig takımlarının eski hakemler tarafından değişen oyun kurallarına ilişkin sık sık eğitime tabi tutulacağını aktardı. Vecibelerini yeterince yerine getirmeyen 3. Lig kapatılıp sayı azaltılarak kalitenin arttırılması gibi bir düşüncenin de bulunduğunu öğrendik" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Fatih Terim Özbağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title