Haberler

Tüketbir Genel Başkanı Tunç Açıklaması

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği (TÜKETBİR) Genel Başkanı Bülent Tunç, "15 liraya koyun eti satılamazken televizyonlarda ithalat çığırtkanlığı yapanlar, vatan hainidir. Kesinlikle ve kesinlikle ülkemizde hayvan var ve hayvan yetiştiricileri sayesinde inşallah bu üretimi arttıracağız" dedi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen Sivas Kırmızı Et Üreticileri 2. Olağan Genel Kuruluna katılan Tunç, ülkeye et gelmektense canlı hayvan getirilmesinin herkesin talebi olduğunu belirterek, "2010 yılında şuursuzca yapılan ithalatın sonunda yüzlerce üretici kardeşimiz iflas etti, zarar etti, intiharlar oldu ve ahırlar kapandı. 7 bin-7 bin 500 liraya almış olduğu düveyi 3 bin liraya satmak zorunda kaldı. Bunun önüne geçmenin tek yolu, üretimi ülkemizde yapmak, kendi malımızı kendimiz üretip, dışarıya bağımlı olmamaktır" diye konuştu.

"5-20 Baş Besi Projesi"ne değinen Tunç, şunları kaydetti:

"Bu projede Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğümüz, Tarım Bakanlığımız ve Ziraat Bankası bizlere çok destek oldu. Onların katkılarıyla bu projeyi başlattık. 1-2 problemin dışında her şeyimiz tamam ve nasip olursa ilk parti malımız, Mart ayı sonu itibarıyla gelecek. Öncelikle bu hayvanların gelmesi ve bu hayvanların üretime katkı sağlaması, tamamen hayvan yetiştiricilerinin elinde. Sivas ilinde yaklaşık 150 üretici arkadaşımız bu işe başvurmuş. Yaklaşık 2 bine yakın da dana başvurusu var. Bu 150 arkadaşımızdan Ziraat Bankasının onayladığı arkadaşlarımıza hayvanları vereceğiz."

Tunç, ülkenin her geçen gün büyüdüğüne dikkati çekerek, "Hem nüfusumuz artıyor hem tüketimimiz artıyor. Et üretimimiz artsa da tüketimimiz arttıkça bu açığımız ortaya çıkıyor. O yüzden bu proje bir seferlik değil, seneler boyunca devam etmesi için doğru arkadaşlara verilmesi lazım. Eğer bu hayvanlar doğru yere giderse iyi beslenir, düzgün bakılır ve tekrar üretime katkı sağlarsa bir dahaki sefere tekrar hükümetimiz, Bakanlığımız bize bu fırsatı tanır. Biz bu işi sürdürülebilir hale getiririz" ifadelerini kullandı.

Gazetelerde, televizyonlarda kırmızı et fiyatının yükseldiğine ilişkin haberler yapıldığını belirten Tunç, "Vatandaşlar kırmızı ete ulaşamıyor diye gündem yaratıyorlar" dedi.

Tunç, bugün bir gazetede de bu konuda haber yer aldığını belirterek, şunları söyledi:

"Bu, tamamen bilinçli yapılan ve ithalat lobisinin özellikle algı oluşturarak ithalatın önünü açmak için çaba sarf eden gruplar tarafından yapılan bir durum. 2010 yılında şuursuzca ithalat yapıldı. İthalat yapıldığında eti getiren firma sayısı 10 bile değildi. Binlerce ton et geldi. Gelen etlerden o kadar et gelmesine rağmen kimse ucuz et yemedi, kimseye ucuz et yedirmediler. Yarın da gelse yine ucuz et yedirmeyecekler. Üretici kazansın ki bu işi yapsın. 15 liraya koyun eti satılamazken televizyonlarda ithalat çığırtkanlığı yapanlar, vatan hainidir. Kesinlikle ve kesinlikle ülkemizde hayvan var ve hayvan yetiştiricileri sayesinde inşallah bu üretimi arttıracağız."

Kaynak: AA / Yerel

Gazeteler Türkiye Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title