Haberler

Trabzonspor Moral Buldu

Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'ne veda etmesinin ardından Spor Toto Süper Lig'e sarılan Trabzonspor, Kardemir Karabükspor'u 3-2 mağlup ederek üst basamaklara doğru tırmanışını sürdürdü.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, oyuncularının kazanma arzusunu bırakmadıkları için kutladığını belirterek, "Ligin mücadele düzeyi en yüksek maçlarından birini izledik. Karşılaşmayı yöneten hakem açısından da kolay olmadı. Rakibimizin olağanüstü iştahı, maç kazanma arzusu vardı. Yılmaz hocayı, kısa bir süre içerisinde takımı bu psikolojiyle sahaya çıkardığı için kutlamak gerekiyor. Umarım bundan sonra da aynı motivasyonla devam ederler. Biz, zaman zaman buna karşılık verdik. Karşılık verdiğimiz dakikalarda stratejik yerlerdeki kartlarla biraz oyundan uzak kaldık. Rakibimizin organize çıkışlarına karşılık veremediğimiz dakikalarda zor anlar yaşadık. Oyuncularımı kazanma arzusunu bırakmadıkları için kutluyorum. Bireysel katkıya da ihtiyacımız olduğunda Mehmet'in, Cardozo'nun ve Deniz'in katkılarıyla güzel dakikalar da yaşadık. Oyuncularımı kutluyorum. Bu kazanma arzusunu bundan sonra da çok daha yüksek şekilde devam ettirmek gerekiyor çünkü daha zorlu mücadeleler göreceğiz. Birkaç oyuncumuzun katkısıyla uzun zamandır tam olmadığımız kadroyu umarım sezon sonuna kadar devam ederiz" dedi.

"CONSTAN'IN SAVUNMASINI İSTEDİK"

Yanal, Constant'ın kadroda olmamasına ilişkin ise şunları söyledi:

"Disiplinsiz hareketleri nedeniyle savunmasını istedik. Çarşamba günü yönetime sunacağız, onlar da karar verir. Disiplinsizlik kavramı genel bir kavram. O da bu genel kavramda oldukça disiplinsiz bir oyuncu. Sadece bana karşı değil. Trabzonspor'un oyuncusu böyle olmamalı."

MEHMET EKİCİ: "HAK EDEREK MAÇI ALDIK"

Trabzonspor'un Kardemir Karabükspor karşısında aldığı üç puana 2 gol ve bir asist ile büyük katkı yapan Mehmet Ekici, hak ederek kazandıklarını belirterek, "Gerçekten çok zor bir maç oldu. Buradan takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Sonuna kadar kendimize güvendik, savaştık ve hak ederek aldık maçı" dedi.

Ekici, attığı gollerle ilgili olarak ise, "Takım arkadaşlarımın attığım gollerde çok büyük katkısı var. Son attığım golde bana açıyı açıp, kalecinin önünü iyi kapattılar. Ben de o köşeyi değerlendirerek, vurdum gol oldu. Her antrenmandan sonra frikikler için özel olarak çalışıyorum" diye konuştu.

Ekici, bir gazetecinin, "Her serbest vuruşta artık taraftarların gol beklentisi var. Bu senin için baskı oluşturuyor mu?" şeklindeki soruya ise şöyle cevap verdi:

"Maçın içerisinde olduğumda sadece maça adapte oluyorum ve etrafa fazla bakmıyorum."

Takım olarak bundan sonraki süreçte toparlanacaklarına inandığını belirten Ekici, "Bu kadar maç oynamak kolay değil. Bu sezon çok maçlar yaptık. Avrupa ligi olsun, kupa olsun ama şimdi biraz hafifledik. Yoğun maçlar nedeniyle antrenmanlarda detayları çok çalışamadık. Ama şimdi detayları çalışacağız ve çok daha iyi olacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

KARDEMİR KARABÜKSPOR CEPHESİ

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, Trabzonspor'un güçlü bir takım olduğunu ifade ederek, "Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor evinde kazanabilen, puan alabilen takımlar. Kolay değil böyle bir pozisyonda oynamak. Fakat onların da puana ihtiyacı var. İç dinamikleri iyice bozuldu. Takım içindeki gerginlik ortada. Hedef saptanmış, bu hedef için hakikaten büyük fedakarlıklar yapılmış. Böyle bir rakiple oynadık. Ben çocuklarıma şunu söyledim; 'bırakın onlar kendi sorunlarını kendileri yaşasınlar. Biz ne yapacağımıza bakalım.' Geçen hafta salı günü başladım. 9 antrenman yaptık. Biz her gün 1,5 saate yakın da teori yaptık. Bunun karşılığı, geriye dönüşü çabuk oldu. Futbol detaylarla kazanılıyor, detaylarla kaybediliyor. Oyunun bitmesine 7 dakika vardı ve 2-1 öndeydik. Geriledik. Gerilemeyeceğiz. Ortada faul yaptık, kenarda faul yaptık. Üzülüyor insan tabii. En azından bu emeğin karşılığında bir puan alabilseydik iyi olurdu. Burada alacağımız bir puanın ardından, önümüzdeki hafta gelen rakibimizi de yenseydik, onları geçebilirdik. Bu fırsat kaçtı. Karabükspor, böyle önemli bir rakibi karşısında böyle güzel bir oyun sergiliyorsa, bunun sonucu kesinlikle ligin altında kalarak ödüllenmez. Buradan kendi taraftarlarıma rica ediyorum. Bizim stadınız 11 bin kişi alıyor. Hepsi gelsin. Hep beraber güzel futbol oynayan takımlarını desteklesinler. Ben başaracağımıza inanıyorum. Trabzonspor, Galatasaray, Beşiktaş ve Bursa gibi büyük takımlarla dışarıda oynayacağız. Onlardan kazanacağımız puanlar çok önemli ama rakiplerimizin hepsi bize geliyor. O yüzden ev sahibi takım olarak taraftarlarımız bize destek olmalı" dedi.

Vural, Trabzonspor'u kutladığını belirterek, "Bir tarafım üzüldü, bir tarafım sevindi. Çünkü benim bir takımım da burası. Onların başarılı olması beni mutlu eder. Ama tabii Karabük ekmek yediğimiz yer. Burada da bir emek veriyoruz. İnşallah ligin güzel takımını ligde tutmak hedefini yerine getiririz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Kardemir Karabükspor'da kaybedilen 3-2'lik maçın ardından Ahmet İlhan ağlayarak sahayı terk etti. Bordo-mavili futbolcular tarafından teselli edilen oyuncu soyunma odasına güçlükle gitti. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Türkiye Kupası Trabzonspor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title