Haberler

Tayland'ın Eski İstihbarat Şefine Hapis Cezası

Tayland'da eski istihbarat şefi Pongpat Çayapan'a rüşvet aldığı gerekçesiyle 15 yıl daha hapis cezası verildi.

Tayland'da eski istihbarat şefi Pongpat Çayapan'a rüşvet aldığı gerekçesiyle 15 yıl daha hapis cezası verildi.

Tayland medyası, rüşvet almak ve kara para aklamak suçlarından daha önce 16 yıl hapis cezasına çarptırılan eski polis amiri ve istihbarat örgütünün başı Pongpat Çayapan'ın, rüşvet aldığı gerekçesiyle 15 yıl daha hapse mahkum edildiğini bildirdi.

Bangkok Post gazetesi, aynı zamanda Tayland Veliaht Prensi Maha Vajiralongkorn'nın ayrıldığı karısının amcası olan 59 yaşındaki Çayapan'ın, astlarından terfi ettirilmeleri karşılığında para kabul etmesi ve Tayland denizindeki petrol kaçakçılarından rüşvet alması nedeniyle hapis cezası aldığını yazdı.

Çayapan'ın Kasım ayında gözaltına alınması nedeniyle Tayland Veliaht Prensi'nin karısı Prenses Srirasmi, Aralık'ta kraliyet unvanından feragat etmişti.

Ülkedeki cunta yönetimi, gözaltına alınmasının ardından Pongpat Çayapan'ın 311 milyon dolarlık servetine el koymuş, idaresindeki emniyet birimindeki yaklaşık 300 polis memuru farklı birimlere veya aktif olmayan görevlere atanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Tayland Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title