Haberler

Prof. Dr. M. Akif Büyükbeşe Mirkelam Göz Merkezinde

Güncelleme:

Gaziantep'te faaliyet gösteren Mirkelam Göz Merkezi bünyesinde göreve başlayan Prof. Dr. M. Akif Büyükbeşe diyabet hastalarının yanı sıra dâhiliye hastalıkları konusunda hizmet verecektir.

Gaziantep'in ve Güneydoğu Anadolu'nun ilk göz merkezi olma özelliğiyle uzun süredir hizmetlerini sürdüren Mirkelam Göz Merkezinde Dâhiliye Uzamı Prof. Dr. M. Akif Büyükbeşe göreve başladı. Her geçen gün kadrosuna yeni hekimler ekleyerek kadrosunu güçlendiren Mirkelam Göz Merkezi yeni göreve başlayan Prof. Dr. M. Akif Büyükbeşe ile özellikle diyabet hastalarına yönelik hizmetlerini arttıracak. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Mirkelam Göz Merkezi Baş Hekimi DR Hüseyin Mirkelam "Prof. Dr. M. Akif Büyükbeşe merkezimizde kadrolu olarak göreve başladı. Göz hastalıkları uzmanı hekimler, hastanın gözdeki problemleri gözlemleyerek hastanın diyabetli olduğunu bazan ilk teşhis eden kişilerdir. Merkezimizde özellikle göz sorunu bulunan diabet hastalarına daha iyi hizmet verebilmek için Dahiliye uzmanı ve diabet alanında uluslar arası üne sahip olan Prof. Dr. M. Akif Büyükbeşe'nin merkezimizde göreve başlamasını sağladık." dedi. Hastalara bundan sonra Mirkelam Göz Merkezinde hizmet vereceğini ifade eden Prof. Dr. M. Akif Büyükbeşe'de "Bundan sonraki süreçte Mirkelam Göz Merkezinde görev yapacağım. Hasta kabullerimi burada gerçekleştireceğim." dedi. Diabete de dikkat çeken Prof. Dr. M. Akif Büyükbeşe diyabetik retinopati, 50 yaş altındaki körlüğün birinci nedenidir dedi. Bu alandaki çalışmalarını Mirkelam Göz Merkezinde sürdürecek olan Prof. Dr. M. Akif Büyükbeşe yaptığı değerlendirmede "Diyabet uzun süreli kan şekeri yüksekliğine bağlı retinadaki küçük damarları tıkayarak beslenmesini engellediğini ve zamanında müdahale edilmezse retinanın tamamen kaybına ve körlüğe kadar gidebilecek bir hastalıktır. Diyabetik retinopatinin günümüzde 50 yaş altındaki körlüğün birinci nedenidir. Diyabetik retinopatinin erken, orta, ileri dönemlerde görmeyi farklı derecede etkiler. Hastaların özellikle makula yani sarı nokta bölgesi tutulmuşsa görme azalır. Bu hastaların yakın görmeleri bozulur, bazı hastalarda görme yüzde 5 oranında azalırken, bazı hastalarda bu oranın yüzde 90'a çıkabilir. Bu açıdan diyabet ve göz hastalıkları uzmanlarının birlikte çalışması hastalığın etkin tedavisinde kritik önem taşımaktadır. Bizlerde Mirkelam Göz Merkezinde göz hekimi arkadaşlarımızla koordineli olarak bu alanda hizmet vereceğiz" dedi.

Diyabet hastaları için göz kontrolü şart

Prof. Dr. Mehmet Akif Büyükbeşe Türkiye'de 5.2 milyon kişinin mücadele ettiği diyabet hastalığının son 10 yılda yüzde 100 oranında arttığının altını çizerek diyabetin komplikasyonlar oluşmadan kontrol altına alınması gerektiğine belirterek diyabetin, Türkiye'de hızla artış gösteren ve günümüzde neredeyse her ailede ya da komşumuzda sıkça rastlanan bir hastalık olduğunu sözlerine ekledi. Prof. Dr. Büyükbeşe, Tip 1 diyabet hastalarının hastalığın beşinci yılından itibaren, Tip 2 diyabet hastalarının ise tanı konur konmaz göz muayenesine gitmesi gerektiğini çünkü diyabetik retinopati tanısı konulduğunda hastaların zaten yaklaşık 5 yıldır fark edilmemiş diyabeti olduğunun altını çizdi. Diyabetik retinopati teşhisi konulan hastaların ise 3-4 ay aralıklarla kontrole gitmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. M. Akif Büyükbeşe hastalıkta erken teşhisin önemli olduğuna da dikkat çekti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Gaziantep Mirkelam Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title