Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Afyonkarahisar'da Açıklaması

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Tıbbi ve ıtri bitkiler sektörünün gelişmesi gerekir. İhracatını en azından 2017-2018 yılında 2 milyar dolar, 2023 yılında 5 milyar dolar yapma potansiyelimiz var, yeter ki hedef koyalım" dedi.

Bakan Eroğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Orman Genel Müdürlüğü işbirliğinde kentteki bir otelde düzenlenen "Tıbbi ve Itri Bitkiler Merkezinin Strateji ve Hedeflerinin Belirlenmesi Çalıştayı"nın katılımcılarıyla Afyonkarahisar Tıbbi ve Itri Bitkiler Merkezini ziyaret etti.

Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş'ten merkeze ilişkin bilgiler alan Eroğlu, katılımcılarla çalışmaları da inceledi.

Eroğlu, merkezin eğitim salonunda yaptığı konuşmada, tıbbi ve ıtri bitkilerin dünyada 100 milyar dolarlık çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu, Türkiye'nin bundan çok az miktarda nasiplendiğini ifade etti. Türkiye'deki biyolojik çeşitliliğe dikkati çeken Eroğlu, bunun da farkında olunması gerektiğini söyledi.

Eroğlu, tıbbi ve ıtri bitkiler sektöründe gecikildiği için rahatsız olduğunu ve taşın altına elini koymaya karar verdiğini belirtti.

Afyonkarahisar Tıbbi ve Itri Bitkiler Merkezinin ekolojik, büyük bir bina olduğunu, çok güzel bir şekilde inşa edildiğini dile getiren Eroğlu, merkezde üniversitelerden faydalanılarak ürünler elde etmek istediklerini aktardı.

Sağlık Bakanlığı ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının da devreye girmesi gerektiğini söyleyen Eroğlu, üniversiteler de işe soyunduğu zaman sektörde başarmamak için bir nedenin olmayacağını belirtti.

Merkezin iş adamlarına, sanayicilere açık olduğunu dile getiren Eroğlu, "İş adamlarımız ve sanayicimizin önünde lokomotif olmamız lazım. Burası tıbbi ve ıtri bitkilerin gelişmesinde, satışında bir lokomotif olacak. Özel sektör bizi de geçerek bunu ileri noktalara taşıyacak. En azından bu kıvılcımı yakmamız gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

"Tıbbi ve Itri Bitkiler Merkezinin Strateji ve Hedeflerinin Belirlenmesi Çalıştayı"nı bir milat olarak değerlendirdiğini söyleyen Eroğlu, "Tıbbi ve ıtri bitkiler sektörünün gelişmesi gerekir. İhracatını en azından 2017-2018 yılında 2 milyar dolar, 2023 yılında 5 milyar dolar yapma potansiyelimiz var, yeter ki hedef koyalım" ifadelerini kullandı.

Eroğlu, çalıştayın ikincisinin ise Konya'da 2016'nın mart ayında yapılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Orman Genel Müdürlüğü Veysel Eroğlu Eskişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title