Haberler

Küme Düşmeme Mücadelesi Çok Takımlı Olur"

Eskişehirspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısında çok daha çekişmeli maçların oynanacağını belirterek, küme düşmeme mücadelesinin çok takımlı olacağını savundu.

BUĞRA ERSAVAŞ - Eskişehir spor Teknik Direktörü Samet Aybaba, Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısında çok daha çekişmeli maçların oynanacağını belirterek, küme düşmeme mücadelesinin çok takımlı olacağını savundu.

Aybaba, takımının kamp yaptığı Antalya'da AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Futbolda hiçbir şeyin önceden tahmin edilemeyeceğini ifade eden Aybaba, "Şu anda küme düşme hattında 4 takım var gibi gözüküyor. Ben, birkaç takımın daha aşağı geleceğini ve 6 takımlı bir yarış olacağını düşünüyorum" dedi.

İlk yarının son 6 haftasında göreve geldiklerini ve takımın performansını yükselttiklerini vurgulayan Aybaba, "Çok gol attık, çok da gol yedik. Gerçekten iyi oynayıp alamadığımız puanlar var. Onun üzüntüsünü yaşıyoruz ama iç sahadaki son maçımızı kazanarak ikinci yarıya daha moralli ve arzulu başlama isteğine sahip olduk. Kamp sürecinde de yüksek tempoda çalışma imkanı bulduk" diye konuştu.

Transfer çalışmaları

Takımda eksikler olduğunu ve takviye yapmaları gerektiğine dikkati çeken Samet Aybaba, şunları kaydetti:

"Yetenekli çok oyuncumuz olmasına karşın kaliteyi daha da yükseltecek, oyunu tutabilecek 4-5 oyuncuyu kadromuza katmamız lazım. Devre arası transferleri zordur, kimse iyi oyuncusunu vermek istemez. Bu yüzden ligi biten takımlara bakıyoruz. İyi konsantre olup, iyi çalışıp, doğru transferler yaparsak, ikinci yarıda daha başarılı bir Eskişehir spor izlettiririz."

"Bu kente yazık olur"

Samet Aybaba, Eskişehir spor'un kuruluşunun 50. yılını kutladığını ve alınacak kötü bir sonuçta, kente yazık olacağını söyledi.

Önemli bir futbol şehrini temsil ettiklerini dile getiren Aybaba, şu ifadeleri kullandı:

"İnanılmaz coşkulu bir seyircimiz var. Onların desteğiyle iç sahada avantajlı gözüküyoruz. Şu ana kadar dış sahada puan alamadık. Oyuncularım da deplasmanda puan alma konusunda istekli. Bu sene kulübümüzün 50. yılı. Kötü bir sonuçta bu kente yazık olur diye düşünüyorum."

"20 yıldır söylüyoruz"

Aybaba, spor kamuoyunun gündeminde olan teknik direktör değişiklikleriyle ilgili yaptığı değerlendirmede, "Bunlar yeni tartışılmaya başlandı. Biz, 20 yıldır teknik adamlara yapılan muamelenin yanlış olduğunu söylüyoruz" şeklinde görüşünü aktardı.

Kulüplerin sene başında kafalarındaki plana göre teknik adam seçimi yapmalarının önemine değinen Aybaba, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Kulüpler yapılarına, planlarına göre teknik adam tercih etmeli. Bunları hep tartışıyoruz ama önemli olan noktayı koyabilmek. Teknik direktörlere saygılı olunmalı, onlar da işlerine saygı duymalı. Bir devrede 5 teknik direktör değişikliği oluyorsa, kulüpte sıkıntı var demektir. Ülkemizde başkan alır, gönderir diye algılanıyor. Başkandır, belli bir şeyi temsil ediyor ama teknik direktör tercihinde de yol ayrıldığında da aradaki saygıyı ve bağı koparmamak lazım. Sonuçta biz futbol ailesiyiz."

Kaynak: AA / Spor

Eskişehirspor Samet Aybaba Antalya Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title