Haberler

Tartışılan Pakette 7 Madde Daha Geçti: Polis Koleji Kapatılıyor

Güncelleme:

Meclis'te sert tartışmalara neden olan İç Güvenlik Paketi'nde 7 madde daha geçti. Polis koleji kapatılacak ve öğrenim gören öğrenciler uygun yerlere nakledilecek.

TBMM Genel Kurulu'nda kamuoyunda "İç Güvenlik Paketi" olarak bilinen ve kavgaların, tartışmaların yaşandığı tasarının 7 maddesi daha kabul edildi.

Tasarının kabul edilen maddelerine göre, polis koleji kapatılacak ve burada öğrenimine devam eden öğrenciler, MEB tarafından sınav puanları dikkate alınarak uygun yerlere naklen kaydedilecek. Kolejdeki eğitim öğretim hizmetleri sınıfında yer alan personel kadro derecelerine uygun öğretmen unvanlı kadrolara atanacak.

7 MADDE DAHA KABUL EDİLDİ

Genel Kurul, Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu, Jandarma Teşkilat, Görev ve Yetkileri Kanunu, Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri için saat 14.00'te toplandı. Gündem dışı konuşmalar grup önerileri ve beyan düzeltme konuşmalarının ardından saat 21.00'de tasarının görüşmelerine geçildi.

Tasarının 33. maddesinin kabul edilmesinden sonra Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, birleşime ara verdi. Aranın adından komisyon ve hükümetin yerine almaması üzerine Yakut, birleşimi saat 14.00'te toplanmak üzere kapattı.

POLİS KOLEJLERİ KAPATILIYOR

Tasarının kabul edilen maddelerine göre, polis koleji kapatılacak ve burada öğrenimine devam eden öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sınav puanları dikkate alınarak, durumlarına uygun okullara naklen kaydedilecek. Polis kolejindeki eğitim öğretim hizmetleri sınıfında yer alan personel, kadro derecelerine uygun öğretmen unvanlı kadrolara atanacak.

BOŞALAN İPTAL EDİLMİŞ SAYILACAK

Mevcut amir rütbeleri için ihdas edilen kadro sayılarının, her amir rütbesi için öngörülen azami kadro sayısından fazla olması halinde, bu fazlalık giderilinceye kadar, boşalan kadrolar herhangi bir işlem yapılmaksızın iptal edilmiş sayılacak.

EMEKLİLİK KONUSU NETLEŞTİ

Polis amirlerinin rütbelerde ve meslek derecelerinde zorunlu en az bekleme sürelerini değiştiren tasarıya göre, 1 Ocak 2015 tarihi itibarıyla; birinci sınıf emniyet müdürü rütbesinde bulunanlardan emniyet genel müdür yardımcısı, teftiş kurulu başkanı, polis akademisi başkanı, özel güvenlik denetleme başkanı, birinci hukuk müşaviri, daire başkanı, il emniyet müdürü, emniyet müşaviri, polis eğitim merkezi müdürü, polis moral eğitim merkezi müdürü, akademi başkan yardımcısı, polis amirleri eğitimi merkezi müdürü, teftiş kurulu başkan yardımcısı, teftiş kurulu grup amiri, polis meslek yüksek okulu müdürü, polis meslek eğitim merkezi müdürü ve polis eğitim merkezi müdürü kadrolarında bulunanlar dışında kalanlarla ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf emniyet müdürü rütbesinde bulunanlardan emeklilik veya yaşlılık aylığı bağlanabilmesi için gerekli şartlara haiz olanlar, kanun yürürlüğe girdikten sonraki 6 ay içinde Yüksek Değerlendirme Kurulu'nun teklifi ve İçişleri Bakanı'nın onayıyla resen emekliye sevk edilebilecek.

CEZA ALAN MÜDÜRLER

Düzenlemenin yürürlüğe girmesinden önceki son 5 yıl içinde yetkili disiplin kurullarınca meslekten veya devlet memurluğundan çıkarma cezasıyla tecziye edilmesi gerektiği halde ceza verme yetkisi zaman aşımına uğradığı için cezalandırılamayan emniyet teşkilatı personelinden müdür ve üstü kadrolarda olanlar kamudaki araştırmacı unvanlı kadrolara, diğerleri Devlet Personel Başkanlığı'nca tespit edilen kadrolara atanacak.

Kaynak: AA / Güncel

Sıkıcı Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (59)

SONUÇ:

Ben polisin cahil, saldırgan olanını ve biat edenini severim. Kolej de neymiş. Peeeh. Osmanlıda kolej mi vardı?

11
16
yanıtYanıtla
Akademili:

Emniyet Teşkilatının kültürünü Polis Koleji ve Akademisi oluşturur. Bu gerçeği değiştiremeyeceksiniz.

15
12
yanıtYanıtla
kültüre bak:

kültürü dogru, kolejden olanlar abi kardeş olur. diğerleri maraba, biz bu kültürü çok gördük. emniyetin önündeki en büyük engel kolej ve akademi . kapanınca emniyette ki gerçek adaleti ve şahlanışı herkes görecek. Kolej ve akademinin kapatılması 10 numara karar.

yanıt15
yanıt6
akademim@m.m:

ZEKİ EFENDİ, MİLLETİNİ SEVENLERİN YERİNİ TAYYİBİN TETİKÇİLERİ ALACAK VESSELAM...

yanıt1
yanıt2
ZaZa cCcMobil-ANDROID:

koleji kapatiyonuz üniversite son sınıftan aliyorsunuz nekadar sacma polis memurlarindan rutbe yukseltme yöntemi secin ki polisler daha verimli çalışsın.kac defadir görüyorum kavga çıkıyor polis yolunu degistiriyor adamlarada hak veriyorum olaya mudahele ediosunda yetkinmi var

17
8
yanıtYanıtla
CAHİLİN BİRİYİM BEN.:

Akıllara durgunluk bin bir çeşit suçların işlendiği ülkemizde eğitimini 6 ay bilemedin 1 yılda eğitim gören dışarıdan atanan personel nasıl çözecek bu durumda mağduriyetler artmayacakmı polis akademisi polis koleji cumhuriyetin değerlerinden yazık ÇOK YAZIK.

21
3
yanıtYanıtla
tek gerçek:

Önce bizden diğip orada her istediklerini yapacak militan yetiştireceğiz diye her desteği verdiler Polis kolejinin başına, kadının sırtından sopayı, karnından sıpayı eksik etmeyeceksi diyecek kadar yobazlaşmış birini atayacaksın, ortak olduğunuz dönemde oradaki kendi kafanızda olanlarla kendinizden olmayan, kafanızın ardındaki projeye engel gördüğünüz kim varsa, yalan, iftira ve en ahlaksızca delillerle yok edeceksiniz, tüm bu dönem içinde onları kahraman ilan edeceksiniz-ara bozulup 1725 aralıkta tüm dünyayı dehşete düşüren boyutlarda ve önümüze serilen, ayakkabı kutuları, kasalar, villalar, arsalar, araziler, sıfırlama tapelerinden oluşan soruşturmalar başlayınca bir anda bu kolejde paralel yapı, hainler yuvası olup kapatılarak sorunu çözüyorlar, İşte 12 yıldır bu ülkenin tek gerçeği bu kirli yapı ve ortaklıklardır

yanıt5
yanıt1
Demokrat:

Halkın sözde bağımsız polisini artık tamamen Ayakkabı Kutusu polisine çeviriyorlar. Bu sivil darben başka nedir ki?

19
3
yanıtYanıtla
döşemeci geldim@m.m:

Etekli zerzevat polis düşmanısın sen pis yalancı

yanıt2
yanıt4
demokrat:

Sen satılmış ahlaksız faşistsin.

yanıt0
yanıt2
Tüm 59 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title