Haberler

    Hassan Whiteside Nba'de Shaquille O'neal'dan Sonra Yapılmayanı Yaptı

    NBA'de Miami Heat forması giyen ve büyük bir sükse yaratan oyuncu Hassan Whiteside, topladığı ribaundlar ile adını elit uzunların arasına yazdırdı.

    Geçtiğimiz gün Miami Heat'in Doğu Konferansı'nın güçlü ekiplerinden Atlanta Hawks'a 93-91 yenildiği maçta 24 ribaund çeken Hassan Whiteside, önemli bir istatistiğe de adını yazdırmış oldu.

    4 yıl önce Sacramento Kings ile NBA'e adım atsa da bir türlü dikiş tutturamayan Whiteside, bu sezon ortasında Miami Heat ile bulduğu şansı çok iyi değerlendirdi, üstüne üstlük fenomen haline geldi. Yüksek şut yüzdesi, ribaund etkinliği ve blok tehdidi ile bir anda yıldızı parlayan pivot, özellikle 25 Ocak'ta Chicago Bulls'a karşı 14 sayı 13 ribaund 12 blok ile yaptığı triple-double ile ayrı bir seviyeye geldiğini ispatladı. O günden bugüne oynanan 13 maçın 9'unda double-double yaparak bunun tesadüf olmadığını kanıtladı.

    Whiteside'ın 28 Şubat'ta Atlanta karşısındaki 24 ribaundu isse özel bir anlam taşıyor. Atlanta 'ya karşı kariyerinde 50. NBA maçına çıkan Whiteside, ilk elli maçında birden fazla 20+ ribaund çeken sayılı oyuncular arasında yer aldı. Öyle ki 50. maçında 3. kez 20 ve üstünde ribaund toplayan Whiteside (hepsi Miami Heat forması ile) 1992-1993 sezonunda daha ilk NBA yılında 50 maçta 6 kez 20 ribaund ve üstünde istatistik yakalayan Shaquille O'Neal'dan sonra bu listeye girebilen ilk isim oldu.

    Bu alanda rekor ise Wilt Chamberlain'e ait durumda. Chamberlain, kariyerinin ilk 50 maçının 46'sında 20 ribaund ve üstünde istatistik yakalayarak ulaşılması güç bir rekora imza atmıştı.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Sacramento Kings Atlanta Hawks Miami Heat Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title