Haberler

Başkent'in Parlayan Yüzü "Mamak"

Mamak Belediyesi, ilçenin estetik, modern ve aydınlık görüntüsünü artırmak için çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Mamak Belediyesi, ilçenin estetik, modern ve aydınlık görüntüsünü artırmak için çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Teknolojinin son imkanlarını kullanarak vatandaşlara kaliteli hizmet götürmeyi hedefleyen belediye, LED aydınlatma ile parkları sadece gündüz yaşayan yerler olmaktan çıkardı. Tasarruf ampullü iki direğin aydınlattığı alanı sadece bir direk ile aydınlatabilen LED teknolojisi sayesinde parklarda büyük oranda enerji tasarrufu sağlandı. Düzenleme yapılan parklar, enerji tasarruflu LED aydınlatma sistemleri kullanılarak yeni bir çehreye kavuşturuldu. Parklara gündüz aydınlığını taşıyan LED'li elektrik direkleri, bu alanların gece karanlığında da kullanımına kapı açtı.

Başkent'in çehresini değiştiren projelerle artık parlayan bir yıldız haline gelen Mamak'ta, park, ağaç ve sokaklara takılan ışıklar geceleri görsel bir şölen oluştururken, parklara aileleri ile birlikte gelen vatandaşlar aydınlatma sayesinde hem güvenli hem de huzurlu bir şekilde dinlenme imkanı buluyor. Aydınlatma çalışmalarının hızlı bir şekilde sürdüğü ilçede renk geçişli havuz aydınlatmaları, parklardaki dekoratif aydınlatmalar, saat kuleli meydanlardaki aydınlatmalar ve yatırımlardaki cephe aydınlatmaları modern görünümüyle ilçenin imajını değiştirirken, vatandaşlardan da tam not alıyor. Çeşitli süs bitkileri ile ilçenin değişik mekanları yeşilin güzelliklerini istenilen düzeyde sergilerken, geceleri de değişik renkli ışıklar ve su havuzları ile büyüleyici bir güzellik ortaya çıkıyor.

Yapılan enerji tasarrufu ile hem ilçe ekonomisine hem de ülke ekonomisine katkıda bulunulduğuna dikkat çeken Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, kaynakların tasarruflu kullanılmasını gerektiğini kaydetti. Aydınlatma çalışmalarına önem verdiğini ifade eden Akgül, cadde, sokak ve parklarda gerçekleştirilen aydınlatma çalışmalarının ilçeyi daha da hareketlendirdiğini belirtti. Akgül, "Mamak'ı ışıl ışıl parıldayan bir ilçe haline getirdik. Mamak artık göz kamaştırıyor" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mamak Belediyesi Mesut Akgül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title