Haberler

AK Parti Konya İl Teşkilatı Üyeleri, Kapalı Cezaevini Ziyaret Etti

AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat ve yönetim kurulu üyeleri, Konya E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'nu ziyaret ederek, mahkumlarla bir araya geldi.

AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat ve yönetim kurulu üyeleri, Konya E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'nu ziyaret ederek, mahkumlarla bir araya geldi.

AK Parti Konya Sosyal İşler Başkanlığı tarafından organize edilen programa, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Cumhuriyet Başsavcı vekilleri Tuncer Çetin ve Hasan Öz, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri, hükümlü ve tutuklular katıldı.

Arat, burada yaptığı konuşmada, programın, birlik ve beraberliği perçinlemek, ramazan ayını en iyi şekilde değerlendirebilmek için AK Parti Konya Sosyal İşler Başkanlığı tarafından düzenlendiğini söyledi.

Amaçlarının gönüllere dokunmak olduğunu ifade eden Arat, şunları ifade etti:

"Konuşarak değil, gönül dili ile anlaştığımız huzur ayında, mahkum kardeşlerimizin gönüllerindeki duygulara ortak olmaya geldik. Paylaştıkça artan duygular ile sevgiyle, hoşgörüyle bu kutsi ayın maneviyatını doyasıya solumak adına Sosyal İşler Birimimiz tarafından organize edilen bu program ile mahkum kardeşlerimizin  gönüllerinde köprü kurmayı istedik. Ramazan ayı, ayet-i kerimede de ifade buyrulduğu gibi yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'in indirildiği bir aydır. Dolayısıyla Ramazan ve Kur'an birlikteliği, müminlerin ramazanda yaptıkları ve yaşadıklarıyla onların inanç ve ruh kökleriyle yeniden buluşmalarını sağlayacağına işarettir. Bu vesileler ile bir gönle sevinç koymanın hasılı bir yaraya merhem olmanın gayreti içinde bugünkü programımızı düzenlemiş bulunmaktayız."

Konya E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurum Müdürü Yusuf Kafadar ise istekli olan hükümlü ve tutukluların Kur'an-ı Kerim öğrenmelerini teşvik ettiklerini, 2015 yılında kursa katılanlar arasından 75 kişinin mezun edildiğini belirtti.

Konuşmaların ardından cezaevinde düzenlenen çeşitli kurslarda başarılı olan mahkumlara sertifikaları verildi.

AK Parti Konya İl Teşkilatı Sosyal İşler Başkanlığı, mahkumlara Kur'an-ı Kerim, çeşitli konularda kitaplar ile mahkumların çocuklarına ayakkabı hediye etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Bestami Tezcan Selçuklu Ak Parti Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title