Haberler

28 Şubat'ın 18. Yılı

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu üyesi bir grup, "28 Şubat Darbecileri Dışarıda, Mağdurları İçeride" sloganıyla 28 Şubat "Postmodern Darbesi"nin 18. yılı dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu üyesi bir grup, "28 Şubat Darbecileri Dışarıda, Mağdurları İçeride" sloganıyla 28 Şubat "Postmodern Darbesi"nin 18. yılı dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

İsmail Aydar, Abdi İpekçi Parkı'nda toplanan grup adına, "28 Şubat Tutuklu Mağdurları"nı temsilen demir parmaklılar arkasında yaptığı basın açıklamasında, " Türkiye'de birçok şey değişti, güya darbeciler yargılanıyor ama 28 Şubat mağdurları hala demir parmaklıklar ardında çile çekmeye devam ediyor" dedi.

Aydar, "28 Şubat sadece başörtüsü yasağı değil, Türkiye'nin emperyalist Batı'nın çizdiği rotadan çıkmasını önleme, Anadolu Müslümanlarının önünü kesme ve devlet hazinesini yağmalama operasyonuydu" değerlendirmesinde bulundu.

28 Şubat sürecinin en yıkıcı etkisinin yargı alanında yaşandığını ileri süren Aydar, şunları belirtti:

"Askerden brifing alan yargı mensupları, Müslümanları iç düşman kategorisine alarak en acımasız kararlara imza attılar. O günlerde Müslümanların dernek ve vakıfları, evleri, gazeteleri ve Kuran kursları terörle mücadele ekiplerince basıldı. 28 Şubat zulmünü bu millete reva görenler dışarıda ama mağdurları hala zindanda. 28 Şubatın siyasi yargı kararları derhal iptal edilmeli ve yeniden yargılama yolu açılmalıdır."

Adaleti Savunanlar Derneği Ankara Şube Başkanı Şahin Akdoğan ise şunları kaydetti:

"28 Şubat cuntasının darbe öncesi ve sonrası yaptıkları operasyonlarla insanlar fişlenmiş, yargısız infazlar, tutuklamalar ve işkenceler gerçekleşmiştir. Binlerce dindar subay, astsubay ordudan tasfiye edilmiş, bürokrasi, yargı ve üniversitelerde darbe karşıtı olduğu düşünülen kadrolar büyük baskı altına alınmış, kimileri de işten el çektirilmiştir."

Kaynak: AA / Güncel

28 Şubat Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title